В последните два дни Васил Божков бе разпитван продължително време във връзка

...
В последните два дни Васил Божков бе разпитван продължително време във връзка
Коментари Харесай

Няма доказателства за думите на Васил Божков, че е давал подкуп на Борисов

В последните два дни Васил Божков бе разпитван дълготрайно време по отношение на направените от самия него обвинявания, че е давал подкупи на експремиера Бойко Борисов и финансовия министър в неговия кабинет Владислав Горанов в размер на 60 млн. лв.. Подкупите са били така наречен „ такса успокоение “, която предприемачът твърди, че е заплащал, с цел да подсигурява своя хазартен бизнес.

Припомняме, че през 2022 година Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова бяха задържани по обвинявания, направени от Божков, който по това време се намираше в Дубай. По-късно обаче арестите бяха оповестени за противозаконни, а изясненост за случилото се няма и до през днешния ден.

След разпитите стана ясно, че Божков е затвърдил показаната теза за предоставяне на подкупи и е изложил даже спомагателни условия.

Но няма доказателства, които могат да устоят в съда – Васил Божков няма записи, които да документират фактическото предоставяне на подкупа, няма и очевидци на предаването на сумите, пише Епицентър бг.

Разказът му по какъв начин влизал във финансовото министрество с натъпкани в джобовете пари, а излизал единствено с една пура, би трябвало да бъде потвърден с обстоятелства, които към този момент няма.

Вчера неговият юрист Георги Гатев съобщи, че бизнесменът е дал нови показания, само че по този начин и не стана ясно какви са те. Има опция да даде и нови доказателства за това, че е плащал такса „ успокоение “.

По време на разпита са споменавани имената на Владислав Горанов, Бойко Борисов и Севделина Арнаудова, като Божков е казвал и още елементи, но казаното от Божков било същото като казаното на видеопресконференциите.

След втория разпит адв. Гатев даде да се разбере, че бранителят му има проблем в доказването на тезата си за рекет и изрично съобщи, че би трябвало да бъдат посочени доказателства, тъй като по думите му, „ единствено дума против дума не може “.

Вече е известно, че Борисов няколко пъти изрично отхвърли да е получавал и стотинка от Божков, за което са закле даже във внуците си.

Набедената Севдалина Арнаудова изясни срещите си с Божков като опит от негова страна за интимно посягане.

Отрича и Горанов.

„ Плащах си, с цел да живея “, съобщи Божков за парите към водача на ГЕРБ няколко месеца след акцията на прокуратурата против него и хазартния му бизнес през 2020 година В серия изявленията и изявления той разгласи, че Горанов и Борисов са го изнудвали и че е давал на Горанов 20% от облагата в пачки от 500 евро, а Борисов е изпращал пиара си Севделина Арнаудова в кабинета му „ за по-дребни суми, за други потребности “.

„ Да пукна, в случай че една стотинка, в случай че един лев, едно евро ми е дал Васил Божков. Васил Божков ме е черпил една пура, бяха думите са на премиера Бойко Борисов в отговор на изказванията на хазартния необут, че е дал Владислав Горанов и Борисов 60 млн. лв. за последните три години.

Така към този момент събитията по това дело са „ дума против дума “.

Адвокатът на Божков сподели още, че проверяващите ще преценят дали предприемачът би трябвало да бъде разпитван още веднъж, само че изрази вяра, че управляващите ще си свършат работата. Според Гатев и Владислав Горанов, и Бойко Борисов могат да бъдат извикани на разпит след дадените от Божков показания.

Да не се стигне до там, че Васил Божков да не може да потвърди обвиняванията си и да бъде съден от Борисов за набеждаване и очерняне, загатват обаче адвокати.

novini.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР